Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki zapiekane z pomidorkami koktajlowymi i cukinią z dodatkiem czosnku są bardzo smaczne i aromatyczne.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 481
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 481
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą. Ziemniaki obrać i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Wsypać do naczynia żaroodpornego, oprószyć pieprzem i mieloną papryką.
Cukinię ze skórką pokroić w kostkę, dodać do ziemniaków.
Wsypać umyte pomidorki koktajlowe. Skropić oliwą z czosnkiem, wymieszać.
Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 20 minut. Przed podaniem posypać świeżym oregano.