Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli francuski sposób na zapiekankę
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 97
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9373
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4907
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 649
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 97
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9373
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4907
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 649
Składniki
na rozgrzanej patelni szklimy posiekaną cebulę i czosnek, jak się zeszklą dodajemy wołowinę, solimy oraz porządnie pieprzymy i smażymy, aż mięso ładnie zbrązowieje
ziemniaki obieramy i szatkujemy lub kroimy w cienkie plasterki
naczynie do zapiekania smarujemy olejem i układamy warstwami połowę ziemniaków (soląc z umiarem), na ziemniaki wykładamy wołowinę, a na wołowinie układamy warstwy z reszty ziemniaków
całość zapiekamy w temperaturze 200 st. C przez 45 min
do miseczki wlewamy mleko, wbijamy jajko, solimy, dokładnie roztrzepujemy i tak powstałym sosem zalewamy zapiekankę
pieczemy jeszcze przez 15 minut i gotowe, smacznego ;-)