Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli francuski sposób na zapiekankę
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2136
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11298
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 104
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2136
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11298
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 104
Składniki
na rozgrzanej patelni szklimy posiekaną cebulę i czosnek, jak się zeszklą dodajemy wołowinę, solimy oraz porządnie pieprzymy i smażymy, aż mięso ładnie zbrązowieje
ziemniaki obieramy i szatkujemy lub kroimy w cienkie plasterki
naczynie do zapiekania smarujemy olejem i układamy warstwami połowę ziemniaków (soląc z umiarem), na ziemniaki wykładamy wołowinę, a na wołowinie układamy warstwy z reszty ziemniaków
całość zapiekamy w temperaturze 200 st. C przez 45 min
do miseczki wlewamy mleko, wbijamy jajko, solimy, dokładnie roztrzepujemy i tak powstałym sosem zalewamy zapiekankę
pieczemy jeszcze przez 15 minut i gotowe, smacznego ;-)