Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli francuski sposób na zapiekankę
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 544
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2104
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 540
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 544
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2104
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 540
Składniki
na rozgrzanej patelni szklimy posiekaną cebulę i czosnek, jak się zeszklą dodajemy wołowinę, solimy oraz porządnie pieprzymy i smażymy, aż mięso ładnie zbrązowieje
ziemniaki obieramy i szatkujemy lub kroimy w cienkie plasterki
naczynie do zapiekania smarujemy olejem i układamy warstwami połowę ziemniaków (soląc z umiarem), na ziemniaki wykładamy wołowinę, a na wołowinie układamy warstwy z reszty ziemniaków
całość zapiekamy w temperaturze 200 st. C przez 45 min
do miseczki wlewamy mleko, wbijamy jajko, solimy, dokładnie roztrzepujemy i tak powstałym sosem zalewamy zapiekankę
pieczemy jeszcze przez 15 minut i gotowe, smacznego ;-)