Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co może być lepszego na ciepły obiad, kiedy wracamy zziębnięci z pracy i nie mamy zbyt wiele czasu aby spędzić w kuchni? Z pomocą wtedy przychodzą właśnie przepisy takie jak ten. Jednogarnkowe, pożywne i sycące, całość przygotowania zajmie Wam nie więcej jak pół godziny. Wystarczy garnek i składniki, więc oprócz smacznego obiadu nie będzie dużo do zmywania. Polecam.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Cienką kiełbasę pokroić na grubsze kawałki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Obraną marchewkę i wydrążoną z nasion paprykę , umytą cukinię i pieczarki pokroić w kostkę. Por pokroić w pół krążki.
W garnku rozgrzać dwie łyżki oleju dodać cebulę z czosnkiem, zeszklić pod przykryciem 2-3 minuty, dodać kiełbasę i pokrojoną marchewkę, całość przesmażyć około 5 minut. W sypać suchą soczewicę, zalać bulionem lub rosołem, dodać szczyptę tymianku i sól do smaku, zagotować, gdy zabulgocze, dodać resztę pokrojonych warzyw, gotować do miękkości soczewicy, pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, wlać passatę, gotując doprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozlać na talerze posypać natką i podawać gorące. Kociołek rewelacyjnie smakuje również na drugi dzień po podgrzaniu.