Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co może być lepszego na ciepły obiad, kiedy wracamy zziębnięci z pracy i nie mamy zbyt wiele czasu aby spędzić w kuchni? Z pomocą wtedy przychodzą właśnie przepisy takie jak ten. Jednogarnkowe, pożywne i sycące, całość przygotowania zajmie Wam nie więcej jak pół godziny. Wystarczy garnek i składniki, więc oprócz smacznego obiadu nie będzie dużo do zmywania. Polecam.
Przepyszne jednogarnkowe danie z zaprzyjaźnionej restauracji Jazzva w Bolesła...
Odsłon: 4168
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 20673
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 532
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 41
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 222
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 532
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 41
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 222
Składniki
Cienką kiełbasę pokroić na grubsze kawałki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Obraną marchewkę i wydrążoną z nasion paprykę , umytą cukinię i pieczarki pokroić w kostkę. Por pokroić w pół krążki.
W garnku rozgrzać dwie łyżki oleju dodać cebulę z czosnkiem, zeszklić pod przykryciem 2-3 minuty, dodać kiełbasę i pokrojoną marchewkę, całość przesmażyć około 5 minut. W sypać suchą soczewicę, zalać bulionem lub rosołem, dodać szczyptę tymianku i sól do smaku, zagotować, gdy zabulgocze, dodać resztę pokrojonych warzyw, gotować do miękkości soczewicy, pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, wlać passatę, gotując doprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozlać na talerze posypać natką i podawać gorące. Kociołek rewelacyjnie smakuje również na drugi dzień po podgrzaniu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Dania główne
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Dania główne
Dorada z rusztu na grillowanych warzywach
Dania główne
Ligawa wolowa w sosie winno - warzywnym.
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 532
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 26