Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pieczeń z szynki, która świetnie sprawdzi się na świąteczny obiad lub jako dodatek do deski wędlin na świąteczny stół.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9956
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8961
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6351
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9956
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8961
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6351
Składniki
Wszystkie sypkie składniki marynaty utrzeć w moździerzu. Dodać czosnek i olej. Umyte i osuszone mięso natrzeć marynatą i wstawić do lodówki na 24 godziny. Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni (bez termoobiegu). Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką i wstawić do piekarnika. Piec przez około 20 minut. Temperaturę zmniejszyć do 170 stopni i piec jeszcze około 1 godziny. Po wyjęciu z piekarnika pieczeń zostawić na około 15 minut do równomiernego rozejścia się soków wewnątrz. Pokroić na plastry i podawać z ulubionymi dodatkami polaną sosem wytworzonym podczas pieczenia.