Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pieczeń z szynki, która świetnie sprawdzi się na świąteczny obiad lub jako dodatek do deski wędlin na świąteczny stół.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 841
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 841
Składniki
Wszystkie sypkie składniki marynaty utrzeć w moździerzu. Dodać czosnek i olej. Umyte i osuszone mięso natrzeć marynatą i wstawić do lodówki na 24 godziny. Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni (bez termoobiegu). Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką i wstawić do piekarnika. Piec przez około 20 minut. Temperaturę zmniejszyć do 170 stopni i piec jeszcze około 1 godziny. Po wyjęciu z piekarnika pieczeń zostawić na około 15 minut do równomiernego rozejścia się soków wewnątrz. Pokroić na plastry i podawać z ulubionymi dodatkami polaną sosem wytworzonym podczas pieczenia.