Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki gulasz drobiowy podany z ciastem francuskim, na obiad, kolację lub niespodziewanych gości.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94260
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2841
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3603
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1676
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94260
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2841
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3603
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1676
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, pieczarki na grube plastry. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę 2x2cm. Oprószamy solą i pieprzem. Mąkę mieszamy z ziołami prowansalskimi, obtaczamy w tym kawałki mięsa. Boczek podsmażamy na łyżce oleju, gdy się zrumieni dodajemy pieczarki i smażymy, aż lekko zbrązowieją. Następnie dodajemy mięso, mieszamy i chwilę smażymy. Zalewamy bulionem i całość gotujemy 10-15 minut. Jeśli sos będzie zbyt gęsty podlewamy wodą do uzyskania pożądanej konsystencji. Pod koniec gotowania doprawić mocniej solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Ciasto francuskie pokroić w trójkąty, piec około 15-20 minut w 200 stopniach. Podawać do gulaszu.