Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki gulasz drobiowy podany z ciastem francuskim, na obiad, kolację lub niespodziewanych gości.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 994
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4620
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1264
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 994
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4620
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1264
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, pieczarki na grube plastry. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę 2x2cm. Oprószamy solą i pieprzem. Mąkę mieszamy z ziołami prowansalskimi, obtaczamy w tym kawałki mięsa. Boczek podsmażamy na łyżce oleju, gdy się zrumieni dodajemy pieczarki i smażymy, aż lekko zbrązowieją. Następnie dodajemy mięso, mieszamy i chwilę smażymy. Zalewamy bulionem i całość gotujemy 10-15 minut. Jeśli sos będzie zbyt gęsty podlewamy wodą do uzyskania pożądanej konsystencji. Pod koniec gotowania doprawić mocniej solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Ciasto francuskie pokroić w trójkąty, piec około 15-20 minut w 200 stopniach. Podawać do gulaszu.