Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki gulasz drobiowy podany z ciastem francuskim, na obiad, kolację lub niespodziewanych gości.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 616
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101449
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5967
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 616
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101449
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5967
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, pieczarki na grube plastry. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę 2x2cm. Oprószamy solą i pieprzem. Mąkę mieszamy z ziołami prowansalskimi, obtaczamy w tym kawałki mięsa. Boczek podsmażamy na łyżce oleju, gdy się zrumieni dodajemy pieczarki i smażymy, aż lekko zbrązowieją. Następnie dodajemy mięso, mieszamy i chwilę smażymy. Zalewamy bulionem i całość gotujemy 10-15 minut. Jeśli sos będzie zbyt gęsty podlewamy wodą do uzyskania pożądanej konsystencji. Pod koniec gotowania doprawić mocniej solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Ciasto francuskie pokroić w trójkąty, piec około 15-20 minut w 200 stopniach. Podawać do gulaszu.