Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i zarazem smaczny obiadek... Filet z kurczaka inaczej-coś dla wielbicieli ziół
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 326
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3284
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 326
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3284
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Składniki
Filety z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy olej i zioła (ilość wg upodobań), oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie smażymy mięso na dobrze rozgrzanej patelni do czasu aż się zrumieni.
Kiedy mięso nabierze ładnego kolorku podlewamy je odrobiną wody i dodajemy pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę. Całość dusimy, aż cebula zmięknie.
W międzyczasie mieszamy śmietankę z ziołami i startym żółtym serem (jeśli śmietana jest bardzo gęsta możemy dodać odrobinę wody).
Kiedy cebulka zmięknie, wlewamy na patelnię śmietanę z ziołami i serem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i całość dusimy ok 10 minut...
Danie podajemy z ryżem, makaronem, pieczywem czosnkowym lub jak kto woli :)