Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i zarazem smaczny obiadek... Filet z kurczaka inaczej-coś dla wielbicieli ziół
Filety z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy olej i zioła (ilość wg upodobań), oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie smażymy mięso na dobrze rozgrzanej patelni do czasu aż się zrumieni.
Kiedy mięso nabierze ładnego kolorku podlewamy je odrobiną wody i dodajemy pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę. Całość dusimy, aż cebula zmięknie.
W międzyczasie mieszamy śmietankę z ziołami i startym żółtym serem (jeśli śmietana jest bardzo gęsta możemy dodać odrobinę wody).
Kiedy cebulka zmięknie, wlewamy na patelnię śmietanę z ziołami i serem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i całość dusimy ok 10 minut...
Danie podajemy z ryżem, makaronem, pieczywem czosnkowym lub jak kto woli :)
szybki, smaczny, aromatyczny obiad ... no i moje ulubione makarony <3
Odsłon: 11795
Pyszne, mocno ziołowe danie. Gorąco polecam!
Odsłon: 2169
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17896
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 91
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 87
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 61
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 110
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17896
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 91
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 87
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 61
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 110
Składniki
Filety z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy olej i zioła (ilość wg upodobań), oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie smażymy mięso na dobrze rozgrzanej patelni do czasu aż się zrumieni.
Kiedy mięso nabierze ładnego kolorku podlewamy je odrobiną wody i dodajemy pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę. Całość dusimy, aż cebula zmięknie.
W międzyczasie mieszamy śmietankę z ziołami i startym żółtym serem (jeśli śmietana jest bardzo gęsta możemy dodać odrobinę wody).
Kiedy cebulka zmięknie, wlewamy na patelnię śmietanę z ziołami i serem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i całość dusimy ok 10 minut...
Danie podajemy z ryżem, makaronem, pieczywem czosnkowym lub jak kto woli :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 23
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 2671