Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż świeża własnoręcznie złowiona rybka. Smak nieziemski , nie to ze sklepu.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 867
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 153
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 544
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 212
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 179
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 867
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 153
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 544
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 212
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 179
Składniki
Okonia dokładnie oskrobać z łusek, można użyć tarki do ziemniaków jeżeli nie macie skrobaczki do ryb. Naciąć brzuch wzdłuż i wypatroszyć usunąć skrzela. Potem dokładnie umyć rybę i osuszyć. Posolić i popieprzyć z wierzchu i w środku ( jako, że pieprz jest cytrynowy nie ma potrzeby skrapiać ryby sokiem z cytryny ). Zioła umieścić w powłoce brzusznej ryby i położyć ją na talerz. Szczelnie zawinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na noc lub na kilka godzin. Potem wyłożyć rybę na większy kawałek papieru do pieczenia, lekko naciąć ukośnie w kilka miejscach i położyć na rybie jeszcze kilka małych gałązek ziół. Dokładnie zawinąć rybę w papier i ułożyć na blaszce do pieczenia. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec rybę w zależności od piekarnika 25 - 30 minut. Podawać zaraz po upieczeniu na gorąco.