Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż świeża własnoręcznie złowiona rybka. Smak nieziemski , nie to ze sklepu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31004
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5397
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31004
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5397
Składniki
Okonia dokładnie oskrobać z łusek, można użyć tarki do ziemniaków jeżeli nie macie skrobaczki do ryb. Naciąć brzuch wzdłuż i wypatroszyć usunąć skrzela. Potem dokładnie umyć rybę i osuszyć. Posolić i popieprzyć z wierzchu i w środku ( jako, że pieprz jest cytrynowy nie ma potrzeby skrapiać ryby sokiem z cytryny ). Zioła umieścić w powłoce brzusznej ryby i położyć ją na talerz. Szczelnie zawinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na noc lub na kilka godzin. Potem wyłożyć rybę na większy kawałek papieru do pieczenia, lekko naciąć ukośnie w kilka miejscach i położyć na rybie jeszcze kilka małych gałązek ziół. Dokładnie zawinąć rybę w papier i ułożyć na blaszce do pieczenia. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec rybę w zależności od piekarnika 25 - 30 minut. Podawać zaraz po upieczeniu na gorąco.