Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staram się wykorzystywać sezonowe warzywa, a więc czas na cukinie i paprykę.
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16608
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 255
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 425
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16608
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 255
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 425
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy. 2. Paski boczku układamy na około formy podłużnej.
3. Układamy jeden pasek cukinii.
4. Następnie połowę mięsa. 5. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
6. Następną warstwą jest drobno pokrojona papryka.
7. Paprykę smarujemy serkiem.
8. Ponownie pasek cukinii.
9. Następnie pozostałe mięso. 10. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
11. Na koniec pasek cukinii.
12. Boczek zawijamy, przykrywając górę. 13. Zapiekamy 35 minut w 180 °C.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.