Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staram się wykorzystywać sezonowe warzywa, a więc czas na cukinie i paprykę.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy. 2. Paski boczku układamy na około formy podłużnej.
3. Układamy jeden pasek cukinii.
4. Następnie połowę mięsa. 5. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
6. Następną warstwą jest drobno pokrojona papryka.
7. Paprykę smarujemy serkiem.
8. Ponownie pasek cukinii.
9. Następnie pozostałe mięso. 10. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
11. Na koniec pasek cukinii.
12. Boczek zawijamy, przykrywając górę. 13. Zapiekamy 35 minut w 180 °C.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.