Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, delikatne i soczyste w środku paluszki rybne, otulone chrupiącą i aromatyczną panierką. Paluszki są proste i szybkie w przygotowaniu i będą świetnym pomysłem na obiad dla wszystkich małych smakoszy ryb :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1307
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1307
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Składniki
Pstrąga pozbawiamy skóry i dzielimy go na równe paluszki, które oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Bułkę tartą mieszamy z kurkumą i czosnkiem granulowanym, a następnie panierujemy kawałki pstrąga kolejno w mące, jajku i bułce tartej z przyprawami.
Paluszki w panierce smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)