Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, delikatne i soczyste w środku paluszki rybne, otulone chrupiącą i aromatyczną panierką. Paluszki są proste i szybkie w przygotowaniu i będą świetnym pomysłem na obiad dla wszystkich małych smakoszy ryb :)
Pstrąga pozbawiamy skóry i dzielimy go na równe paluszki, które oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Bułkę tartą mieszamy z kurkumą i czosnkiem granulowanym, a następnie panierujemy kawałki pstrąga kolejno w mące, jajku i bułce tartej z przyprawami.
Paluszki w panierce smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1495
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 346
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 39
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 334
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 188
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1495
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 346
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 39
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 334
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 188
Składniki
Pstrąga pozbawiamy skóry i dzielimy go na równe paluszki, które oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Bułkę tartą mieszamy z kurkumą i czosnkiem granulowanym, a następnie panierujemy kawałki pstrąga kolejno w mące, jajku i bułce tartej z przyprawami.
Paluszki w panierce smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Dania główne
Babcine gołąbki
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 39
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 334