Do góry

Dania główne Przepis na:

Złociste paluszki z pstrąga łososiowego

Złociste paluszki z pstrąga łososiowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 973 Ocena: 26456

Dodano:

Odsłon: 12196

Propozycja na smakowite, delikatne i soczyste w środku paluszki rybne, otulone chrupiącą i aromatyczną panierką. Paluszki są proste i szybkie w przygotowaniu i będą świetnym pomysłem na obiad dla wszystkich małych smakoszy ryb :)

Składniki

  • filet z pstrąga łososiowego
  • 1 jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • pieprz grubo mielony
  • sól do smaku
  • olej rzepakowy (do smażenia)
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Złociste paluszki z pstrąga łososiowego

Przygotowanie

  1. Pstrąga pozbawiamy skóry i dzielimy go na równe paluszki, które oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

  2. Bułkę tartą mieszamy z kurkumą i czosnkiem granulowanym, a następnie panierujemy kawałki pstrąga kolejno w mące, jajku i bułce tartej z przyprawami.

  3. Paluszki w panierce smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń