Do góry

Dania główne Przepis na:

złocisty kurczak w sosie śmietanowo keczupowym

złocisty kurczak w sosie śmietanowo keczupowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 219 Ocena: 2577

Dodano:

Odsłon: 2047

Złociste kurczaki, a kto ich nie lubi? Złoty jesienny kolor, kiszona kapusta i ryż. Dziś przedstawiam błyskawiczny przepis na pyszny posiłek. Dodatkową cechą tego dania jest to, że nie musimy brudzić wielu naczyń. Wystarczy tylko jedno!

Składniki

  • 2 duże udka z kurczaka
  • 400ml gęstej śmietanki 12%
  • 400ml keczupu
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • sól, pieprz do smaku
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
złocisty kurczak w sosie śmietanowo keczupowym

Przygotowanie

  1. Udka uprzednio należy umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem.
    Do naczynia żaroodpornego nakładamy śmietanę oraz keczup. Mieszamy razem z papryką oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Do sosu wkładamy kurczaka i tak marynujemy go przez cała noc w lodówce.

  2. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 180oC.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń