Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste kurczaki, a kto ich nie lubi? Złoty jesienny kolor, kiszona kapusta i ryż. Dziś przedstawiam błyskawiczny przepis na pyszny posiłek. Dodatkową cechą tego dania jest to, że nie musimy brudzić wielu naczyń. Wystarczy tylko jedno!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 686
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1581
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8979
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 686
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1581
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8979
Składniki
Udka uprzednio należy umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem. Do naczynia żaroodpornego nakładamy śmietanę oraz keczup. Mieszamy razem z papryką oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Do sosu wkładamy kurczaka i tak marynujemy go przez cała noc w lodówce.
Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 180oC.