Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste kurczaki, a kto ich nie lubi? Złoty jesienny kolor, kiszona kapusta i ryż. Dziś przedstawiam błyskawiczny przepis na pyszny posiłek. Dodatkową cechą tego dania jest to, że nie musimy brudzić wielu naczyń. Wystarczy tylko jedno!
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 14
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 110
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3175
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 14
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 110
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3175
Składniki
Udka uprzednio należy umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem. Do naczynia żaroodpornego nakładamy śmietanę oraz keczup. Mieszamy razem z papryką oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Do sosu wkładamy kurczaka i tak marynujemy go przez cała noc w lodówce.
Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 180oC.