Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste kurczaki, a kto ich nie lubi? Złoty jesienny kolor, kiszona kapusta i ryż. Dziś przedstawiam błyskawiczny przepis na pyszny posiłek. Dodatkową cechą tego dania jest to, że nie musimy brudzić wielu naczyń. Wystarczy tylko jedno!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413842
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2180
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413842
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2180
Składniki
Udka uprzednio należy umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem. Do naczynia żaroodpornego nakładamy śmietanę oraz keczup. Mieszamy razem z papryką oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Do sosu wkładamy kurczaka i tak marynujemy go przez cała noc w lodówce.
Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 180oC.