Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste kurczaki, a kto ich nie lubi? Złoty jesienny kolor, kiszona kapusta i ryż. Dziś przedstawiam błyskawiczny przepis na pyszny posiłek. Dodatkową cechą tego dania jest to, że nie musimy brudzić wielu naczyń. Wystarczy tylko jedno!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1113
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4757
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1402
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1113
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4757
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1402
Składniki
Udka uprzednio należy umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem. Do naczynia żaroodpornego nakładamy śmietanę oraz keczup. Mieszamy razem z papryką oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Do sosu wkładamy kurczaka i tak marynujemy go przez cała noc w lodówce.
Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 180oC.