Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste kurczaki, a kto ich nie lubi? Złoty jesienny kolor, kiszona kapusta i ryż. Dziś przedstawiam błyskawiczny przepis na pyszny posiłek. Dodatkową cechą tego dania jest to, że nie musimy brudzić wielu naczyń. Wystarczy tylko jedno!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 536
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 291
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1491
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 536
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 291
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1491
Składniki
Udka uprzednio należy umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem. Do naczynia żaroodpornego nakładamy śmietanę oraz keczup. Mieszamy razem z papryką oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Do sosu wkładamy kurczaka i tak marynujemy go przez cała noc w lodówce.
Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 180oC.