Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na prostą i szybką w przygotowaniu rybkę, ale za to bardzo wyrazistą i aromatyczną. Propozycja idealna dla osób zapracowanych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu, a chcą zjeść smacznie i zdrowo :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4727
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4727
Składniki
Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy go na mniejsze kawałki. Oliwę łączymy z sokiem z cytryny, dodajemy szczyptę kurkumy oraz cukier i dokładnie mieszamy. Powstałą marynatą nacieramy kawałki ryby, oprószamy je z obu stron solą, grubo mielonym pieprzem oraz startą skórką cytrynową, a następnie odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Ryby smażymy na maśle klarowanym przez około 2 minuty z każdej strony. Życzę smacznego! :)