Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, soczysty i aromatyczny kurczak
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91034
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38405
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 299
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91034
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38405
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 299
Składniki
Kurczaka czyścimy, opalamy z resztek pierza, dokładnie myjemy i osuszamy.
Mieszamy olej, miód, przyprawa do kurczaka (złoty kurczak z Prymatu), słodką paprykę, czosnek i pieprz. Tak przygotowaną Marynatą smarujemy całego kurczaka w środku też i odstawiamy do lodówki na noc.
Na drugi dzień pieczemy go na 180 stopni, przez 90 minut (nie używamy termo obiegu w piecu, bo kurczak będzie suchy), co pół godziny przewracamy go, a co 15 podlewamy piwem jabłkowym.
Czas pieczenia zależy od wielkości kurczaka zasada jest taka, że na kilo mięsa przeznaczamy godzinę w piekarniku.