Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty sposób na szybki obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 404
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14482
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 404
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14482
Składniki
Do garnka wlewamy 1 i 1/2 litra wody i solimy ją. Po zagotowaniu wrzucamy umyte i pokrojone na 3 części żołądki. Gotujemy je ok. 1 i 1/2 godziny aż będą miękkie. W osobnym garnku roztapiamy masło i robimy na nim jasną zasmażkę z mąki. Następnie dodajemy wywar z żołądków, śmietanę i majonez. Dokładnie mieszamy. Kiedy sos zgęstnieje dodajemy chrzan, sok z cytryny, cukier i szczyptę soli. Wszystko mieszamy i dodajemy do sosu żołądki. Wszystko gotujemy jeszcze 5 minut. Ja podaję z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym.