Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty sposób na szybki obiad.
Żołądki w połączeniu ze słodką marchewką i koperkiem smakują wyśmienicie.
Odsłon: 1866
Kiedyś robiłam podobne danie tylko z filetem z indyka, postanowiłam coś zmien...
Odsłon: 8132
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 46
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 46
Składniki
Do garnka wlewamy 1 i 1/2 litra wody i solimy ją. Po zagotowaniu wrzucamy umyte i pokrojone na 3 części żołądki. Gotujemy je ok. 1 i 1/2 godziny aż będą miękkie. W osobnym garnku roztapiamy masło i robimy na nim jasną zasmażkę z mąki. Następnie dodajemy wywar z żołądków, śmietanę i majonez. Dokładnie mieszamy. Kiedy sos zgęstnieje dodajemy chrzan, sok z cytryny, cukier i szczyptę soli. Wszystko mieszamy i dodajemy do sosu żołądki. Wszystko gotujemy jeszcze 5 minut. Ja podaję z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś faszerowana szpinakowym pesto
Dania główne
Obiad wielkanocny Ewy Wachowicz
Dania główne
Pieczeń rzymska
Dania główne
Udziec jagnięcy jak świąteczny kebab
Pierś faszerowana szpinakowym pesto
Bardzo delikatna, aromatyczna propozycja obiadu. Polecam!
Odsłon: 11
Obiad wielkanocny Ewy Wachowicz
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Zastanawiacie się, co podać rodzinie na...
Odsłon: 257