Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty sposób na szybki obiad.
Bardzo smaczna, orzeźwiająca i prosta w wykonaniu sałatka, która pobudza kubk...
Odsłon: 133
Dobra przyprawa może odmienić potrawę. Tak jest w tym przypadku. Polecam czub...
Odsłon: 347
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 2160
Polecam bardzo smaczny koktajl z truskawek , malin oraz jogurtów greckich i s...
Odsłon: 76
Smaczna, zdrowa, prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Wyśmienita jako przysta...
Odsłon: 444
Bardzo smaczna, orzeźwiająca i prosta w wykonaniu sałatka, która pobudza kubk...
Odsłon: 133
Dobra przyprawa może odmienić potrawę. Tak jest w tym przypadku. Polecam czub...
Odsłon: 347
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 2160
Polecam bardzo smaczny koktajl z truskawek , malin oraz jogurtów greckich i s...
Odsłon: 76
Smaczna, zdrowa, prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Wyśmienita jako przysta...
Odsłon: 444
Składniki
Do garnka wlewamy 1 i 1/2 litra wody i solimy ją. Po zagotowaniu wrzucamy umyte i pokrojone na 3 części żołądki. Gotujemy je ok. 1 i 1/2 godziny aż będą miękkie. W osobnym garnku roztapiamy masło i robimy na nim jasną zasmażkę z mąki. Następnie dodajemy wywar z żołądków, śmietanę i majonez. Dokładnie mieszamy. Kiedy sos zgęstnieje dodajemy chrzan, sok z cytryny, cukier i szczyptę soli. Wszystko mieszamy i dodajemy do sosu żołądki. Wszystko gotujemy jeszcze 5 minut. Ja podaję z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym.