Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty sposób na szybki obiad.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 30
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20489
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 72
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 30
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20489
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 72
Składniki
Do garnka wlewamy 1 i 1/2 litra wody i solimy ją. Po zagotowaniu wrzucamy umyte i pokrojone na 3 części żołądki. Gotujemy je ok. 1 i 1/2 godziny aż będą miękkie. W osobnym garnku roztapiamy masło i robimy na nim jasną zasmażkę z mąki. Następnie dodajemy wywar z żołądków, śmietanę i majonez. Dokładnie mieszamy. Kiedy sos zgęstnieje dodajemy chrzan, sok z cytryny, cukier i szczyptę soli. Wszystko mieszamy i dodajemy do sosu żołądki. Wszystko gotujemy jeszcze 5 minut. Ja podaję z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym.