Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawa z żołądków drobiowych ;-d
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22663
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 496
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22663
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 496
Składniki
Żołądki gotujemy z przyprawami do miękkości razem z marchewką pietruszką i liściem selera, ugotowane odstawiamy do wychłodzenia.
Masło lekko zasmażamy z mąką, uważając, by się mąka nie zrumieniła, tylko straciła smak surowizny.
Zasmażaną mąkę rozprowadzamy wywarem i bardzo dokładnie mieszamy, by nie powstały najmniejsze nawet grudki, składniki przez chwilę gotujemy. Do gotującego się sosu dodajemy sok z cytryny, rodzynki, śmietanę i doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i cukrem.
Na koniec do sosu dodajemy pokrojone w paseczki żołądki i dokładnie mieszamy. Smacznego !!!
;-d