Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawa z żołądków drobiowych ;-d
Żołądki gotujemy z przyprawami do miękkości razem z marchewką pietruszką i liściem selera, ugotowane odstawiamy do wychłodzenia.
Masło lekko zasmażamy z mąką, uważając, by się mąka nie zrumieniła, tylko straciła smak surowizny.
Zasmażaną mąkę rozprowadzamy wywarem i bardzo dokładnie mieszamy, by nie powstały najmniejsze nawet grudki, składniki przez chwilę gotujemy. Do gotującego się sosu dodajemy sok z cytryny, rodzynki, śmietanę i doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i cukrem.
Na koniec do sosu dodajemy pokrojone w paseczki żołądki i dokładnie mieszamy.
Smacznego !!!
;-d
Żołądki, żołądeczki mniam pychotka o ile ktoś lubi podroby ja dziś przygotowa...
Odsłon: 2581
Pyszne danie z żołądków indyka, nie wszyscy lubią, ale ja zachęcam. Danie jes...
Odsłon: 284
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2746
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 58
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 61
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2746
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 58
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 61
Składniki
Żołądki gotujemy z przyprawami do miękkości razem z marchewką pietruszką i liściem selera, ugotowane odstawiamy do wychłodzenia.
Masło lekko zasmażamy z mąką, uważając, by się mąka nie zrumieniła, tylko straciła smak surowizny.
Zasmażaną mąkę rozprowadzamy wywarem i bardzo dokładnie mieszamy, by nie powstały najmniejsze nawet grudki, składniki przez chwilę gotujemy. Do gotującego się sosu dodajemy sok z cytryny, rodzynki, śmietanę i doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i cukrem.
Na koniec do sosu dodajemy pokrojone w paseczki żołądki i dokładnie mieszamy. Smacznego !!!
;-d
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Dania główne
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Dania główne
Paluchy drobiowe zawijane w boczek
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Polecam, pyszne. Mięso dobrze smakuje z fasolką szparagową, suszonymi pomidor...
Odsłon: 108
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 126