Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki Mamuko

Żołądki Mamuko

Autor:

Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 8205

Dodano:

Odsłon: 400

Danie jest bardzo pyszne, podane z ryżem, nie tylko można podać na obiad, ale również na uroczystą kolację.

Składniki

  • 1 kg żołądków z indyka
  • Opakowanie mrożonki warzyw chińskich
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Opakowanie Fix do potraw chińskich
  • Olej do smażenia
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żołądki Mamuko

Przygotowanie

  1. 1. Żołądki czyścimy i kroimy w plasterki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy około godziny
    2. Warzywa chińskie prużymy na rozgrzanym oleju, solimy, wlewamy sos sojowy i podlewamy szklanką wody

  2. 3. Żołądki po ugotowaniu odlewamy z wody i łączymy z warzywami
    4. Wsypujemy fix do potraw chińskich i chwilę gotujemy

  3. 5. Podajemy z ryżem
    6. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 30 czerwca Bardzo lubię podroby,muszę zrobić wg.Twojego pomysłu:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń