Do góry

Dania główne Przepis na:

Zraziki grzybowe w śmietanie

Zraziki grzybowe w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18859

Dodano:

Odsłon: 461

Sezon grzybowy w pełni, więc czas na grzyby w kuchni.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zraziki grzybowe w śmietanie

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania:
    Grzyby oczyścić z piasku, pokroić i poddusić z łyżką masła z cebulą. Następnie wsypać kaszę mannę i smażyć przez chwilę do utworzenia się twardej masy. Po ostudzeniu zmielić, dodać jaja, bułkę tartą, mąką ziemniaczaną- przyprawić i wymieszać. Formować podłużne zraziki, rumienić na maśle z obu stron. Zalać sosem śmietanowym. Chwilę poddusić, doprawić i podawać z ziemniakami.
    Wykonanie sosu:
    Mąkę uprażyć na złoty kolor, rozprowadzić wywarem z kostki, wlać śmietanę i przyprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń