Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, więc czas na grzyby w kuchni.
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19669
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 442
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 9014
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19669
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 442
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 9014
Składniki
Sposób przygotowania: Grzyby oczyścić z piasku, pokroić i poddusić z łyżką masła z cebulą. Następnie wsypać kaszę mannę i smażyć przez chwilę do utworzenia się twardej masy. Po ostudzeniu zmielić, dodać jaja, bułkę tartą, mąką ziemniaczaną- przyprawić i wymieszać. Formować podłużne zraziki, rumienić na maśle z obu stron. Zalać sosem śmietanowym. Chwilę poddusić, doprawić i podawać z ziemniakami. Wykonanie sosu: Mąkę uprażyć na złoty kolor, rozprowadzić wywarem z kostki, wlać śmietanę i przyprawić do smaku.