Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, więc czas na grzyby w kuchni.
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41661
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4819
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45757
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41661
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4819
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45757
Składniki
Sposób przygotowania: Grzyby oczyścić z piasku, pokroić i poddusić z łyżką masła z cebulą. Następnie wsypać kaszę mannę i smażyć przez chwilę do utworzenia się twardej masy. Po ostudzeniu zmielić, dodać jaja, bułkę tartą, mąką ziemniaczaną- przyprawić i wymieszać. Formować podłużne zraziki, rumienić na maśle z obu stron. Zalać sosem śmietanowym. Chwilę poddusić, doprawić i podawać z ziemniakami. Wykonanie sosu: Mąkę uprażyć na złoty kolor, rozprowadzić wywarem z kostki, wlać śmietanę i przyprawić do smaku.