Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, więc czas na grzyby w kuchni.
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 289
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 239
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 289
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 239
Składniki
Sposób przygotowania: Grzyby oczyścić z piasku, pokroić i poddusić z łyżką masła z cebulą. Następnie wsypać kaszę mannę i smażyć przez chwilę do utworzenia się twardej masy. Po ostudzeniu zmielić, dodać jaja, bułkę tartą, mąką ziemniaczaną- przyprawić i wymieszać. Formować podłużne zraziki, rumienić na maśle z obu stron. Zalać sosem śmietanowym. Chwilę poddusić, doprawić i podawać z ziemniakami. Wykonanie sosu: Mąkę uprażyć na złoty kolor, rozprowadzić wywarem z kostki, wlać śmietanę i przyprawić do smaku.