Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie zrazy najlepiej smakują z kluskami Śląskimi lub kopytkami.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6353
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6353
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Na środku każdego kawałka mięsa układamy po plasterku papryki żółtej, czerwonej oraz ogórka.
3. Zawijamy robiąc roladki. 4. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
5. Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
6. Podlewamy szklanką wody i przekładamy podsmażone roladki, prużymy do chwili aż mięso będzie miękkie.
7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy papryką ostrą.
8. Sos zagęszczamy śmietaną rozrobioną z 1 łyżką mąki pszennej i łyżeczką mąki ziemniaczanej.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.