Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy wieprzowe w ciemnym sosie podane z parzoną kaszą gryczaną z pieczarkami, papryką i cebulą, oraz marynowanymi korniszonami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326436
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12084
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16849
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5500
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326436
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12084
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16849
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5500
Składniki
Kaszotto: W 4 szklankach wody gotujemy duszone pieczarki z papryką i cebulą, dodajemy wypłukaną kaszę gryczaną. Gotujemy do momentu aż kasza zacznie pęcznieć, kończymy gotowanie, przykrywamy garnczek pokrywką i odstawiamy na 30 minut. Po 3 minutach kasza jest gotowa, mieszamy.
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą. Układamy po kawałku sera, boczku wędzonego, cebuli i ogórka kiszonego, zawijamy i spinamy drewnianą wykałaczką.
Tak uformowane zrazy smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy bulion warzywny z włoszczyzny suszonej i pasty rosołowej.
Usmażone zrazy dodajemy do gotującego się bulionu, i gotujemy do miękkości mięsa. Dodajemy ciemny sos sojowy, doprawiamy do smaku, dodajemy majeranek, zagęszczamy mąką, gotujemy jeszcze kilka minut.
Gotowe zrazy podajemy z u parzoną kaszą gryczaną z duszonymi pieczarkami, papryką i cebulą oraz z korniszonami. Smacznego!!!