Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy wieprzowe w ciemnym sosie podane z parzoną kaszą gryczaną z pieczarkami, papryką i cebulą, oraz marynowanymi korniszonami.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18354
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9501
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4077
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 680
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18354
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9501
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4077
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 680
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Kaszotto: W 4 szklankach wody gotujemy duszone pieczarki z papryką i cebulą, dodajemy wypłukaną kaszę gryczaną. Gotujemy do momentu aż kasza zacznie pęcznieć, kończymy gotowanie, przykrywamy garnczek pokrywką i odstawiamy na 30 minut. Po 3 minutach kasza jest gotowa, mieszamy.
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą. Układamy po kawałku sera, boczku wędzonego, cebuli i ogórka kiszonego, zawijamy i spinamy drewnianą wykałaczką.
Tak uformowane zrazy smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy bulion warzywny z włoszczyzny suszonej i pasty rosołowej.
Usmażone zrazy dodajemy do gotującego się bulionu, i gotujemy do miękkości mięsa. Dodajemy ciemny sos sojowy, doprawiamy do smaku, dodajemy majeranek, zagęszczamy mąką, gotujemy jeszcze kilka minut.
Gotowe zrazy podajemy z u parzoną kaszą gryczaną z duszonymi pieczarkami, papryką i cebulą oraz z korniszonami. Smacznego!!!