Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10559
Dodano: 11.07.2018
Odsłon: 5784
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.
2. Cebule obieramy i kroimy w kostkę przekładamy do miseczki.
3. Ogórki, kiełbasę kroimy również w kostkę dokładamy do cebuli.
4. Dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy.
5. Plastry mięsa rozkładamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Na każdy kawałek mięsa wykładamy trochę farszu.
7. Zawijamy ciasno w roladki i spinamy wykałaczką.
8. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. W garnku zagotować trochę wody i przełożyć roladki, gotować aż mięso będzie dobre.
10. Dokładamy ziarna pieprzu, ziela ang. oraz listek laurowy.
11. Na koniec mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i zaprawiamy sos.
12. Danie gotowe.
13. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 11 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Ogóreczki na czasie i jako dodatek do pysznych zrazów :D Już mi ślinka leci, a do obiadu jeszcze ponad 2 godziny :) Odpowiedzi: 2 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz