Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i żółtym serem podane z ziemniakami, ogórkiem kiszonym polane sosem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8130
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8130
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 558
Składniki
Wykonanie sosu: Gotujemy wodę ze wszystkimi składnikami, oprócz mąki. Gotujemy do miękkości suszonych warzyw. Gdy warzywa są miękkie, doprawiamy do smaku i zagęszczamy sos mąką.
Wykonanie zrazów: Plastry mięsa rozbijamy na cienkie placki, przyprawiamy pieprzem i solą, smarujemy musztardą, układamy na każdy placek mięsa plaster żółtego sera, kawałek kiszonego ogórka i cebuli, zwijamy i zaszywamy wykałaczkami. Każdy zraz obtaczamy w mące. Na dużej patelni rozgrzewamy smalec wieprzowy i układamy zrazy. Smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia ze wszystkich stron.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone roladki wyjmujemy z patelni i wkładamy do garnka z przygotowanym bulionem warzywnym. Dusimy na wolnym ogniu do zmiękczenia zrazów. Gdy zrazy będą miękkie zagęszczamy mąką, dodajemy sos sojowy, doprawiamy do smaku sos. Zrazy podajemy z ziemniakami i kiszonym ogórkiem, polane sosem. Smacznego !!!