Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 659
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 273
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3133
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4044
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 829
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 659
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 273
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3133
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4044
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 829
Składniki
Mięso rozbić tłuczkiem ,oprószyć solą i pieprzem. Na każdym zrazie ułożyć ser.
Zawinąć w roladę ,dokładnie obwiązać sznurkiem ,tak aby ser nie wypłyną ze środka. Lekko podsmażyć.
Pory pokroić w póltalarki ,podsmażyć na maśle i zalać ½ l bulionu warzywnego ,poddusić i wrzucić do nich podsmażone zrazy. Dusić jeszcze ok. 20 min ,po czym zrazy wyjąć. Na patelni przygotować białą zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzić bulionem ,po czym wlać do duszonych porów. Gotować jeszcze ok. 5 min. Podawać razem ze zrazami.