Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8646
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8646
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Mięso rozbić tłuczkiem ,oprószyć solą i pieprzem. Na każdym zrazie ułożyć ser.
Zawinąć w roladę ,dokładnie obwiązać sznurkiem ,tak aby ser nie wypłyną ze środka. Lekko podsmażyć.
Pory pokroić w póltalarki ,podsmażyć na maśle i zalać ½ l bulionu warzywnego ,poddusić i wrzucić do nich podsmażone zrazy. Dusić jeszcze ok. 20 min ,po czym zrazy wyjąć. Na patelni przygotować białą zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzić bulionem ,po czym wlać do duszonych porów. Gotować jeszcze ok. 5 min. Podawać razem ze zrazami.