Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy wołowe z lazurem w sosie z porów

Zrazy wołowe z lazurem w sosie z porów

Autor:

Przepisów i artykułów: 2229 Ocena: 49235

Dodano:

Odsłon: 8042

:)

Składniki

  • 300 g mięsa wołowego zrazowego
  • ser pleśniowy
  • sól ,pieprz
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 2 pory
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zrazy wołowe z lazurem w sosie z porów

Przygotowanie

  1. Mięso rozbić tłuczkiem ,oprószyć solą i pieprzem. Na każdym zrazie ułożyć ser.

  2. Zawinąć w roladę ,dokładnie obwiązać sznurkiem ,tak aby ser nie wypłyną ze środka. Lekko podsmażyć.

  3. Pory pokroić w póltalarki ,podsmażyć na maśle i zalać ½ l bulionu warzywnego ,poddusić i wrzucić do nich podsmażone zrazy. Dusić jeszcze ok. 20 min ,po czym zrazy wyjąć. Na patelni przygotować białą zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzić bulionem ,po czym wlać do duszonych porów. Gotować jeszcze ok. 5 min. Podawać razem ze zrazami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń