Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy z cielęciny ale z powodzeniem można zastąpić je innym mięsem.
Składniki
Rozbij plastry mięsa z dwóch stron. Oprósz solą i pieprzem. Wewnętrzną stronę mięsa posmaruj musztardą i połóż listek szałwii. Zwiń i zepnij wykałaczką.Obsmaż z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Do rondla włóż liść laurowy i ziele angielskie. Kiedy zrazy się zrumienią, wlej szklankę białego wina, odparuj i duś 30 minut. W tym samym czasie posiekaj cebulę w drobną kostkę, zacznij szklić wraz z posiekanym czosnkiem. Dodaj wypłukaną kaszą. Wlej 2 i 1/2 szklanki wody i gotuj 20 minut. Orzechy posiekaj i zrumień na suchej patelni wraz pestkami słonecznika. Odstaw. Umyj pieczarki i na dobrze rozgrzanej patelni obsmaż na złoto z ząbkiem czosnku. Kiedy kasza się ugotuje, wsyp orzechy i pestki słonecznika. Dodaj łyżkę masła i wymieszaj. Danie wyłóż na talerze posypując natką i polewając sosem spod duszonych zrazów.