Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy z cielęciny ale z powodzeniem można zastąpić je innym mięsem.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 204
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 577
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 204
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 577
Składniki
Rozbij plastry mięsa z dwóch stron. Oprósz solą i pieprzem. Wewnętrzną stronę mięsa posmaruj musztardą i połóż listek szałwii. Zwiń i zepnij wykałaczką.Obsmaż z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Do rondla włóż liść laurowy i ziele angielskie. Kiedy zrazy się zrumienią, wlej szklankę białego wina, odparuj i duś 30 minut. W tym samym czasie posiekaj cebulę w drobną kostkę, zacznij szklić wraz z posiekanym czosnkiem. Dodaj wypłukaną kaszą. Wlej 2 i 1/2 szklanki wody i gotuj 20 minut. Orzechy posiekaj i zrumień na suchej patelni wraz pestkami słonecznika. Odstaw. Umyj pieczarki i na dobrze rozgrzanej patelni obsmaż na złoto z ząbkiem czosnku. Kiedy kasza się ugotuje, wsyp orzechy i pestki słonecznika. Dodaj łyżkę masła i wymieszaj. Danie wyłóż na talerze posypując natką i polewając sosem spod duszonych zrazów.