Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się z Wami pysznymi zrazami z mięsa i kapusty. Zrazy bardzo proste w przygotowaniu i za razem bardzo smaczne. Danie z tak przygotowanymi zrazami jest bardzo sycące i smaczne. Jest to obiad na każdą kieszeń.
miska, patelnia, tarka, nóż,
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7635
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 229
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2586
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 544
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7635
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 229
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2586
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 544
Składniki
Kapustę po oczyszczeniu zetrzeć na tarce o dużych oczkach, sparzyć wrzątkiem i odsączyć na sitku. Obraną, pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na tłuszczu do zeszklenia, dodać odsączoną kapustę i podsmażać do miękkości kapusty. Mięso mielone przełożyć do miski dodać jajko, odciśniętą kajzerkę , przyprawy oraz podsmażoną cebulkę z kapustą i na koniec bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać. Formować podłużne zrazy , obtaczać je w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Danie gotowe do podania.