Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się z Wami pysznymi zrazami z mięsa i kapusty. Zrazy bardzo proste w przygotowaniu i za razem bardzo smaczne. Danie z tak przygotowanymi zrazami jest bardzo sycące i smaczne. Jest to obiad na każdą kieszeń.
miska, patelnia, tarka, nóż,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104327
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5899
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104327
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5899
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Składniki
Kapustę po oczyszczeniu zetrzeć na tarce o dużych oczkach, sparzyć wrzątkiem i odsączyć na sitku. Obraną, pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na tłuszczu do zeszklenia, dodać odsączoną kapustę i podsmażać do miękkości kapusty. Mięso mielone przełożyć do miski dodać jajko, odciśniętą kajzerkę , przyprawy oraz podsmażoną cebulkę z kapustą i na koniec bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać. Formować podłużne zrazy , obtaczać je w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Danie gotowe do podania.