Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się z Wami pysznymi zrazami z mięsa i kapusty. Zrazy bardzo proste w przygotowaniu i za razem bardzo smaczne. Danie z tak przygotowanymi zrazami jest bardzo sycące i smaczne. Jest to obiad na każdą kieszeń.
miska, patelnia, tarka, nóż,
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 303
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1078
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4116
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 303
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1078
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4116
Składniki
Kapustę po oczyszczeniu zetrzeć na tarce o dużych oczkach, sparzyć wrzątkiem i odsączyć na sitku. Obraną, pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na tłuszczu do zeszklenia, dodać odsączoną kapustę i podsmażać do miękkości kapusty. Mięso mielone przełożyć do miski dodać jajko, odciśniętą kajzerkę , przyprawy oraz podsmażoną cebulkę z kapustą i na koniec bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać. Formować podłużne zrazy , obtaczać je w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Danie gotowe do podania.