Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, szybka w przygotowaniu zupa pełna warzyw i mięsa.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24324
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 278
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 357
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24324
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 278
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 357
Składniki
Obrane ziemniaki, marchew i łodygi selera naciowego kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy litr wody. Dodajemy pokrojone warzywa i doprawiamy do smaku solą. Gotujemy 20 minut.
Po 20 minutach do garnka z zupą dodajemy mrożone brokuły i groszek oraz mięso podsmażone z cebulą i czosnkiem. Wlewamy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze 10 minut. Przed końcem gotowania zupę doprawiamy do smaku przyprawą curry. Smacznego.
Mięso mielone podsmażamy na oliwie wraz z pokrojoną cebulą i sprasowanym czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.