Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, szybka w przygotowaniu zupa pełna warzyw i mięsa.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Obrane ziemniaki, marchew i łodygi selera naciowego kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy litr wody. Dodajemy pokrojone warzywa i doprawiamy do smaku solą. Gotujemy 20 minut.
Po 20 minutach do garnka z zupą dodajemy mrożone brokuły i groszek oraz mięso podsmażone z cebulą i czosnkiem. Wlewamy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze 10 minut. Przed końcem gotowania zupę doprawiamy do smaku przyprawą curry. Smacznego.
Mięso mielone podsmażamy na oliwie wraz z pokrojoną cebulą i sprasowanym czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.