Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pracochłonne i nie należące do najtańszych ale za to jakie smaczne.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Składniki
Mięso pokroić w plastry a następnie w grubsze paski. Oprószyć mąką i przyprawą "Gyros". Odstawić do lodówki na 2 godziny. Podsmażyć na oleju, przełożyć do głębokiej miski i po ostudzeniu zalać śmietanką.Odstawić na noc do lodówki. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski i lekko podsmażyć na oleju. Dodać rozmieszaną zupę w proszku z 1/2 litra zimnej wody. Zagotować. W osobnym garnku zagotować 2-3 litry wody, dodać podsmażoną paprykę z cebulą i rozmieszaną zupę cebulową , podsmażone mięso i serki topione. Mieszać aż serki się rozpuszczą. Na końcu wlać sos cygański. Jeszcze chwilę gotować. Doprawić solą, pieprzem, papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.