Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa-krem z menu Anny Lewandowskiej. Niezwykle aromatyczna.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 913
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 913
Składniki
Dynię pokroiłam w kostkę. Na oleju kokosowym lekko poddusiłam cebulę i ząbki czosnku. Do podduszonej dodałam dynię i zalałam wszystko wodą, tak aby lekko przykryła dynię. Dusiłam na małym ogniu, pod koniec dodałam sok z pomarańczy i mleko kokosowe. Doprawiłam solą, pieprzem i curry. Wszystko zmiksowałam na gęsty krem. Można posypać dowolnymi kiełkami.