Do góry

Dania główne Przepis na:

Zupa-krem z rukoli

Zupa-krem z rukoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 620 Ocena: 11212

Dodano:

Odsłon: 273

Cudownie aromatyczna zupa-krem , do tego strugi świeżej fioletowej marchewki. Domownicy i goście będą zachwyceni.

Składniki

  • ziemniaki 500 g
  • rukola 130 g
  • 1 średnia cebula
  • 2 większe ząbki czosnku
  • kawałek selera ( korzeń )
  • 1 pietruszka
  • 1 marchew fioletowa ( może być zwykła )
  • bulion 1 l
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, pietruszkę i selera obrać, dobrze opłukać i gotować w bulionie około 20 minut.
    Rukolę opłukać, osuszyć i lekko porwać.
    Na patelni zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodać rukolę.
    Wszystko mieszając szybko podsmażyć.
    Całość po lekkim przestudzeniu zmiksować na krem.
    Podawać z prażonymi na suchej patelni orzechami i strugami marchewki startej na kuchennej temperówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń