Do góry

Dania główne Przepis na:

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 505 Ocena: 6367

Dodano:

Odsłon: 622

Tradycyjna pomidorowa, wcale nie musi być nudna.

Składniki

  • 2 litry bulionu z warzyw
  • puszka pomidorów w kawałkach
  • 3 marchewki
  • 3 małe cebulki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 2 łyżki przyprawy rosołowej
  • pestki dyni ilość w/g uznania
  • sól, pieprz czarny świeżo mielony
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Na bulionie gotujemy pokrojoną marchew i cebulkę. Kiedy już warzywa zmiękną wsypać ryż i zgniecione ząbki czosnku. Następnie zmiksowane pomidorki z puszki. Można je przetrzeć przez sitko. Dodajemy przyprawę rosołową i pestki dyni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

catha 25 stycznia U nas pomidorówka to w każdym wydaniu, dzieciaki mogłyby jeść codziennie :)Ta wygląda bardzo apetycznie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 22 stycznia Apetyczna:) Ciekawy dodatek: jeszcze nie dodawałam pestek dyni.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń