Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity żurek, łatwy w przyrządzeniu i zawsze wychodzi smaczny ;-)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1533
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 765
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1533
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 765
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać wodą (tak żeby ziemniaki były zakryte). Lekko posolić i gotować na małym ogniu.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na margarynie aż uzyska złocisty kolor. Podsmażoną cebulę wrzucić do gotujących się ziemniaków ale tak aby nadmiar tłuszczu pozostał na patelni.
Kolejno pokroić kiełbasę (w krążki- koła) i podsmażyć na patelni po cebuli (na tym właśnie tłuszczu, który pozostał). Dodać do ziemniaków z cebulą.
Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodać rozrobiony "ŻUREK" z opakowania lub butelki - według uznania, i gotować według przepisu na opakowaniu.
Następnie rozrobić śmietanę z gorącą zupą (w celu uniknięcia zważenia się śmietany i powstania białych kulek w zupie) i dodać do zupy. Doprawić dość sporą ilością majeranku i w razie potrzeby solą.
Ugotować jajka na twardo.
Żurek podawać z jajkiem. SMACZNEGO