Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy cukrzycy mogą jeść czekoladę? Ta gorzka, spożywana rzadko i w niewielkich porcjach nie powinna zaszkodzić. W czekoladowym cieście dla cukrzyków znajdziesz jej odrobinę, więc pamiętaj, żeby nie zjeść całego ciasta od razu! Ciasto wychodzi mokre i intensywne w smaku.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3359
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 87
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 825
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3359
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 87
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 825
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 84
Składniki
Przygotuj kąpiel wodną. Do średniej wielkości garnka wlej wodę i zagotuj. Do miski wkrusz czekoladę. Połóż miskę na garnku. Mieszaj i czekaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Następnie odstaw.
Do osobnego naczynia wbij jajka oraz dodaj erytrytol i mleko. Zmiksuj składniki i potem dolej rozpuszczoną czekoladę. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Połącz, miksując na małych obrotach.
Umyte cukinie zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj do ciasta i dokładnie wymieszaj łyżką.
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do niej ciasto. Piecz w 180 Celsjusza przez ok. 50 minut. Czekoladowe ciasto dla cukrzyków gotowe!