Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3332
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 823
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3332
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 823
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Składniki
Białka ubic na sztywno doda cukier i cukier waniliowy ubic na szklącą bezę. W żółtkach rozmieszac proszek do pieczenia i wlac do białek, wymieszac. Na koncu dodac przesiana mąkę i delikatnie połaczyc. podzieli na 3 totrownice i upiec. smietankę ubic na sztywno dac cukier i serek.Wszystko razem dobrze wymieszac. Zelatyne rozpuscic w 1,4 szklanki wody i letnia wlac do masy, wymieszac. Brzoskwinie pokroic w kostke i połaczyc z biała masa.podzielic na 2 czesci Mleko zagotowac z cukrem ( troche odlac by rozpuscic budynie), wlac budynie i zagotowac. ostudzic.Maslo utrzec z budyniem i dodac krem toffi ( ewentualnie mleko).Podzielic na 2 czesci Przełozenie placka: biszkopt, masa toffi, masa serowa, biszkopt, masa toffi, masa serowa, biszkopt.Udekorowac wg uznania i schlodzic.