Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne ciasto z truskawkami"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2906
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2906
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Białka ubij z połową cukru i szczyptą soli. Dodaj migdały, przemieszaj. Na pergaminie narysuj krążek o średnicy ok. 24 cm, rozsmaruj na nim masę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 stopni. Piecz 25 minut.
Galaretkę rozpuść w 1 i 1/3 szkl. wrzątku. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź. Upieczony spód ułóż na paterze, polej czekoladą. Na ciasto nałóż obręcz od tortownicy.
Truskawki umyj, osusz, ustaw pionowo na cieście. Zalej tężejącą galaretką. Odstaw na 4 godziny do lodówki.
Twaróg zmiel, dodaj śmietanę, skórkę z cytryny, resztę cukru i zagęstnik. Ubij na puszystą masę. Przełóż ją do szprycy i udekoruj ciasto.Źródło: Naj