Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś do popołudniowej kawy . Na rodzinną domówkę .
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4940
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 75
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 63
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 194
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4940
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 75
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 63
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 194
Składniki
Biszkopt.: Jajka z cukrem ubijamy na jasna i puszysta masę dodajemy powoli łyżka po łyżce mieszanki ( mąka pszenna , kakao , proszek do pieczenia ) , ubijamy na najmniejszych obrotach robota to uzyskania jednolitej masy . Gotowa masę wylewamy do formy dół wyłożony papierem do pieczenia ( u mnie rant cukierniczy o wymiarach .: 7 herbatników na 4 herbatniki ) , wyrównujemy , pieczemy w temperaturze 175 °C przez około 30 minut . Po upieczeniu zrzucamy biszkopt z wysokości kolan na ziemie . Odwracamy i odrywamy z niego papier do pieczenia i pozostawiamy do wystygnięcia .
Krem paradies.: Do wysokiego naczynia wlewamy mleko dosypujemy proszek kremu padisie i ubijamy około 3 do 5 minut do uzyskania kremowej masy . Następnie delikatnie przekładamy na biszkopt i wyrównujemy .
Na krem układamy herbatniki . Pozostawiamy do zgęstnienia kremu w chłodne miejsce . Na krem układamy herbatniki .
Muso galaretka jagodowa.: Jagody blendujemy na mus . Galaretkę mieszamy z wodą do rozpuszczenia i dodajemy do mniej jagody , pozostawiamy do zgęstnienia ( tak żeby dało się ja wylać na ciasto i nie wyleje się po formę ) .
Bita śmietana.: Zimną śmietanę wlewamy do wysokiej miski dodajemy śmietanko-fix-y oraz cukier puder , ubijamy do puszystej i sztywnej masy ( uważać żeby nie przebić śmietanki ) . Gotowa bita śmietanę wykładamy na zastygnięta i zimna muso galaretkę wyrównujemy .
Pozostawiamy lekkie nierówności które posypujemy startą deserowa czekolada
Ciasto pozostawiamy w zimnym miejscu na około 12 godzin do stężenia . ( u mnie cała noc ) .