Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki na szybko z trzech składników w towarzystwie kremu daktylowego.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3982
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 357
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 925
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3982
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 357
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 925
Składniki
Masło powinno być schłodzone. Wszystkie składniki miksuję w malakserze lub zagniatam ręcznie na gładkie ciasto. Zawijam w folię i odkładam do lodówki na minimum 30 minut. Stolnicę podsypuję mąką i wałkuję ciasto w prostokąt na grubość ok. 4-5 mm. Wzdłuż brzegu ciasta nakładam pasek kremu i zwijam ciasto w roladę tak żeby krem był w środku. Odkroiłam roladkę, a na rozwałkowane ciasto znowu nałożyłam kolejny pasek kremu, zwinęłam ciasto i tak powtarzam do wykończenia ciasta.
Roladki kroję na ok. 7-8 cm kawałki i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piekę w 180 C prze około 25 minut. Upieczone roladki przekładam na kratkę i ewentualnie posypuję cukrem pudrem. Przepis na pyszny krem daktylowy znajdziecie w moich przepisach.