Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki na szybko z trzech składników w towarzystwie kremu daktylowego.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19176
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13003
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1630
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232055
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19176
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13003
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1630
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232055
Składniki
Masło powinno być schłodzone. Wszystkie składniki miksuję w malakserze lub zagniatam ręcznie na gładkie ciasto. Zawijam w folię i odkładam do lodówki na minimum 30 minut. Stolnicę podsypuję mąką i wałkuję ciasto w prostokąt na grubość ok. 4-5 mm. Wzdłuż brzegu ciasta nakładam pasek kremu i zwijam ciasto w roladę tak żeby krem był w środku. Odkroiłam roladkę, a na rozwałkowane ciasto znowu nałożyłam kolejny pasek kremu, zwinęłam ciasto i tak powtarzam do wykończenia ciasta.
Roladki kroję na ok. 7-8 cm kawałki i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piekę w 180 C prze około 25 minut. Upieczone roladki przekładam na kratkę i ewentualnie posypuję cukrem pudrem. Przepis na pyszny krem daktylowy znajdziecie w moich przepisach.