Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykany to puszysty, mięciutki przysmak z mojego dzieciństwa. Do teraz bardzo popularne ciastka w wielu polskich cukierniach.
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 61
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 773
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41985
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 61
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 773
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41985
Składniki
Roztopić masło i pozostawić do ostygnięcia. Jajka, mleko i amoniak zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę i cukier i miksować. Kiedy masa będzie gładka dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być gęste. Blachę wyłożyć papierem i kłaść po 1-2 łyżki stołowe ciasta na jednego amerykana. Zostawić spore odległości między ciastkami, bo się rozleją. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C ok. 18 - 20 min. Wyłożyć na kratkę do odparowania. Po ostygnięciu polukrować . Cukier puder rozrobiony z sokiem wyciśniętym z cytryny. Lukier musi być gęsty.