Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykany to puszysty, mięciutki przysmak z mojego dzieciństwa. Do teraz bardzo popularne ciastka w wielu polskich cukierniach.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18513
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7072
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30654
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18513
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7072
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30654
Składniki
Roztopić masło i pozostawić do ostygnięcia. Jajka, mleko i amoniak zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę i cukier i miksować. Kiedy masa będzie gładka dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być gęste. Blachę wyłożyć papierem i kłaść po 1-2 łyżki stołowe ciasta na jednego amerykana. Zostawić spore odległości między ciastkami, bo się rozleją. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C ok. 18 - 20 min. Wyłożyć na kratkę do odparowania. Po ostygnięciu polukrować . Cukier puder rozrobiony z sokiem wyciśniętym z cytryny. Lukier musi być gęsty.