Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche , idealne na deser dla całej rodziny
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Na początek śmietanę wymieszać z amoniakiem i odstawić na kilka minut. Masło, smalec,żółtka, cukier,cukier waniliowy i mąkę wrzucić do miski i i dodać wczesniej przygotowaną śmietanę z amoniakiem. Wszystkie składniki połączyć w jednolitą masę. Odstawić na około 10 minut. Ciasto podzielić na 4 części Każdą z części rozwałkować na placek o grubości około 2-3 cm posmarować rozbełtanym białkiem i posypać cukrem. Wycinać dowolne kształty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i Piec około 15 minut do uzyskania złotego koloru