Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche , idealne na deser dla całej rodziny
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 586
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4323
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 586
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4323
Składniki
Na początek śmietanę wymieszać z amoniakiem i odstawić na kilka minut. Masło, smalec,żółtka, cukier,cukier waniliowy i mąkę wrzucić do miski i i dodać wczesniej przygotowaną śmietanę z amoniakiem. Wszystkie składniki połączyć w jednolitą masę. Odstawić na około 10 minut. Ciasto podzielić na 4 części Każdą z części rozwałkować na placek o grubości około 2-3 cm posmarować rozbełtanym białkiem i posypać cukrem. Wycinać dowolne kształty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i Piec około 15 minut do uzyskania złotego koloru