Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kubuś, shrek, fiona i inni, jest i mój ananasek:)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Składniki
Pieczemy biszkopt z 3 małych jajek, białka ubijamy na sztywno z 4 łyżkami cukru, dodajemy żółtka, 4 łyżki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia, pieczemy biszkopt, na 26 centymetrowej tortownicy. Nie podawałam w składnikach przepisu na biszkopt bo każdy ma swój wypróbowany. Gotujemy nektar lub sok ananasowy, odlewając trochę by rozmieszać proszek budyniowy. Lekko przestudzony wykładamy na biszkopt. Rozpuszczamy galaretkę pina colada lub ananasową w pół szklance gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia.
Odsączamy nasze ananasy z puszki. Zalewę z nich gotujemy, uzupełniając wodą by było pół litra płynu dodając 2 łyżki cukru. Do żelatyny dodajemy 2 łyżki zimnej wody, jak napęcznieje wlewamy naszą gorącą zalewę i dobrze mieszamy. Wkładamy do tego ananasy, by trochę nasiąkły tą galaretką odstawiamy by powoli tężała -to jest ostatnia warstwa naszego ciasta. Wyciągamy po 10 minutach ananasy z naszej zalewy i układamy na soku budyniowym.
Jak nasza galaretka ta rozpuszczona w połowie szklanki wody jest chłodna, ubijamy śmietankę tortową, wlewając powoli naszą galaretkę. Wykładamy na poukładane ananasy, wstawiamy do lodówki by stężało. Gdy nasza galaretka z zalewy już zastygła, miksujemy ją robotem tworząc taką piankę, którą wykładamy na nasze ciasto.
Możemy zrobić ciasto na dużej blaszce ale wtedy biszkopt robimy z 4 jajek, a resztę składników podwajamy I SMACZNEGO.