Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki wafel z gotowym kremem i przepyszną polewą, który uwielbiają nasze wnuki. Ponieważ zbliża się Dzień Babci i Dziadka postanowiłyśmy zrobić takiego skromnego piszingera dla naszych pociech. Na pewno się ucieszą.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326823
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12136
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17057
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326823
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12136
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17057
Składniki
Układamy pierwszy wafel na desce do krojenia i smarujemy go dwiema dobrymi łyżkami kremu. Nakładamy następny wafel i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.
Ostatni wafel ma być suchy. Owijamy wafel folią spożywczą, kładziemy na niego kolejną deseczkę i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej mleczną czekoladę z łyżką masła i łyżką mleka. Łączymy roztopioną czekoladę z posiekanymi orzechami i wykładamy na wafel, na środek.
Zostawiamy nieduży brzeg wafla, który pokrywamy biała czekoladą tak samo roztopioną jak mleczna czekolada. Odstawiamy andrut do przestygnięcia.
Andrut gotowy!