Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki wafel z gotowym kremem i przepyszną polewą, który uwielbiają nasze wnuki. Ponieważ zbliża się Dzień Babci i Dziadka postanowiłyśmy zrobić takiego skromnego piszingera dla naszych pociech. Na pewno się ucieszą.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Składniki
Układamy pierwszy wafel na desce do krojenia i smarujemy go dwiema dobrymi łyżkami kremu. Nakładamy następny wafel i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.
Ostatni wafel ma być suchy. Owijamy wafel folią spożywczą, kładziemy na niego kolejną deseczkę i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej mleczną czekoladę z łyżką masła i łyżką mleka. Łączymy roztopioną czekoladę z posiekanymi orzechami i wykładamy na wafel, na środek.
Zostawiamy nieduży brzeg wafla, który pokrywamy biała czekoladą tak samo roztopioną jak mleczna czekolada. Odstawiamy andrut do przestygnięcia.
Andrut gotowy!