Szybki wafel z gotowym kremem i przepyszną polewą, który uwielbiają nasze wnuki. Ponieważ zbliża się Dzień Babci i Dziadka postanowiłyśmy zrobić takiego skromnego piszingera dla naszych pociech. Na pewno się ucieszą.
Andrut
Składniki
- wafle 5 sztuk 28 cm średnicy
- 400 g gotowej masy czekoloadowo-orzechowej albo nutelli
- 100 czekolady mlecznej
- 70 g czekolady białej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mleka
- 1/2 szklanki drobno posiekanych orzeszków ziemnych
Składniki
- wafle 5 sztuk 28 cm średnicy
- 400 g gotowej masy czekoloadowo-orzechowej albo nutelli
- 100 czekolady mlecznej
- 70 g czekolady białej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mleka
- 1/2 szklanki drobno posiekanych orzeszków ziemnych

Etapy przygotowania
Układamy pierwszy wafel na desce do krojenia i smarujemy go dwiema dobrymi łyżkami kremu. Nakładamy następny wafel i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.

Ostatni wafel ma być suchy. Owijamy wafel folią spożywczą, kładziemy na niego kolejną deseczkę i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej mleczną czekoladę z łyżką masła i łyżką mleka. Łączymy roztopioną czekoladę z posiekanymi orzechami i wykładamy na wafel, na środek.

Zostawiamy nieduży brzeg wafla, który pokrywamy biała czekoladą tak samo roztopioną jak mleczna czekolada. Odstawiamy andrut do przestygnięcia.

Andrut gotowy!

Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Jabłka
- Mięso
- Kaczka
- Przyprawy
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 355

Pożywna, dobra zupa. Polecam.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Warzywa
- Kapusta
- Nabiał
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 1875
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Jabłka
- Mięso
- Kaczka
- Przyprawy
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 355

Pożywna, dobra zupa. Polecam.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Warzywa
- Kapusta
- Nabiał
- Mięso
- Indyk
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 1875



Składniki
- wafle 5 sztuk 28 cm średnicy
- 400 g gotowej masy czekoloadowo-orzechowej albo nutelli
- 100 czekolady mlecznej
- 70 g czekolady białej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mleka
- 1/2 szklanki drobno posiekanych orzeszków ziemnych
Układamy pierwszy wafel na desce do krojenia i smarujemy go dwiema dobrymi łyżkami kremu. Nakładamy następny wafel i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.
Ostatni wafel ma być suchy. Owijamy wafel folią spożywczą, kładziemy na niego kolejną deseczkę i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej mleczną czekoladę z łyżką masła i łyżką mleka. Łączymy roztopioną czekoladę z posiekanymi orzechami i wykładamy na wafel, na środek.
Zostawiamy nieduży brzeg wafla, który pokrywamy biała czekoladą tak samo roztopioną jak mleczna czekolada. Odstawiamy andrut do przestygnięcia.
Andrut gotowy!
Wałeczku pyszności , super smak i piękny wygląd.;)
Super wyszło, a w sumie tak prosto :)
Bardzo ładny wygląd o smaku nie wspomnę gratuluję
skokarzył mi się z torcikiem wedlowskim :) wnuki na pewno zjedzą ze smakiem :)
Smakowity