Do góry

Desery Przepis na:

Andrut kajmakowo-kakaowy.

Andrut kajmakowo-kakaowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 798 Ocena: 15283

Dodano:

Odsłon: 3929

Szybka słodka przekąska:)

Składniki

  • opakowanie wafli
  • 1 masło
  • masa kajmakowa puszka
  • kakao 2 kopiate łyżki
  • alkohol 50ml( rum,wódka...)
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce masy kajmakowej i ucierać na średnich obrotach.


    Pod koniec kiedy całą puszkę wykorzystamy,dodajemy kakao i ucieramy.


    Na samym końcu dolewać stopniowo alkohol i cały czas ucierać.


    Rozłożyć wafle,każdy smarować masą,kłaść na wierzch drugi i tak do wykorzystania całej masy.


    Zawinąć w papier,dać do lodówki i położyć coś ciężkiego by andruty zlepiły się.

    Kroić ze skosa:)

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń