Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na galaretki na jeden kęs.
Keksówkę o wymiarach 20x12 cm wyłóż folią aluminiową. Jedną galaretkę zieloną rozpuść w 250 ml wrzącej wody, odstaw do ostudzenia. Mniej więcej 1/3 galaretki wlej do keksówki, włóż do lodówki do stężenia. Do pozostałej galaretki dodaj połowę śmietanki. Wylej na zastygniętą zieloną galaretkę i włóż do lodówki. Wszystkie czerwone galaretki rozpuść w 950 ml wrzącej wody, odstaw do wystudzenia – włóż do lodówki. Gdy galaretka będzie mocno schłodzona, ale płynna wlej ją do keksówki i zostaw do stężenia. Ostatnią galaretkę agrestową rozpuść w 250 ml wrzącej wody, ostudź. Do 2/3 galaretki wlej pozostałą śmietankę, wymieszaj. Wylej ją do keksówki i znowu włóż do lodówki. Gdy warstwa ze śmietaną stężeje, wlej pozostałą zieloną galaretką i ponownie włóż do lodówki. Po co najmniej 2 godzinach od stężenia ostatniej warstwy (a najlepiej po całej nocy chłodzenia w lodówce) wyciągnij galaretkę na deskę i zdejmij folię. Pokrój w plastry grubości 1-1,5 cm. Każdy plaster pokrój w trójkąty. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wykałaczką namaluj pestki. Odstaw do zastygnięcia czekolady.
Małe galaretki arbuzowe doskonałe na letnie przyjęcia.
Przepis dnia
Szybkie i fajne dla dzieciaków. Galaretki widziałam w programie "Dzień dobry...
Odsłon: 1128
Galaretki przygotowane w ten sposób są bardzo efektowne. Idealne na przyjęcia...
Odsłon: 68309
Deser z bananem i galaretkami o trzech kolorach oraz masą śmietanową.Deser je...
Odsłon: 1574
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 33
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 370
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 308
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 274
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 33
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 370
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 308
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 274
Składniki
Keksówkę o wymiarach 20x12 cm wyłóż folią aluminiową. Jedną galaretkę zieloną rozpuść w 250 ml wrzącej wody, odstaw do ostudzenia. Mniej więcej 1/3 galaretki wlej do keksówki, włóż do lodówki do stężenia. Do pozostałej galaretki dodaj połowę śmietanki. Wylej na zastygniętą zieloną galaretkę i włóż do lodówki. Wszystkie czerwone galaretki rozpuść w 950 ml wrzącej wody, odstaw do wystudzenia – włóż do lodówki. Gdy galaretka będzie mocno schłodzona, ale płynna wlej ją do keksówki i zostaw do stężenia. Ostatnią galaretkę agrestową rozpuść w 250 ml wrzącej wody, ostudź. Do 2/3 galaretki wlej pozostałą śmietankę, wymieszaj. Wylej ją do keksówki i znowu włóż do lodówki. Gdy warstwa ze śmietaną stężeje, wlej pozostałą zieloną galaretką i ponownie włóż do lodówki. Po co najmniej 2 godzinach od stężenia ostatniej warstwy (a najlepiej po całej nocy chłodzenia w lodówce) wyciągnij galaretkę na deskę i zdejmij folię. Pokrój w plastry grubości 1-1,5 cm. Każdy plaster pokrój w trójkąty. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wykałaczką namaluj pestki. Odstaw do zastygnięcia czekolady. Małe galaretki arbuzowe doskonałe na letnie przyjęcia.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Desery
Tiramisu truskawkowe.
Desery
Ciasto Czarny Las
Ciasto z rabarbarem
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 33
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami czyli to co najlepsze w sezonie. Jagod...
Odsłon: 125