Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepsze na drugi dzień, pachnące latem, rozpływające się w ustach ciasto jabłkowe :-)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4419
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12003
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4419
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12003
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
na stolnicę wysypać mąkę, proszek do pieczenia, pokrojone miękkie masło, jajka, smalec i śmietanę. Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części, rozwałkować.
z jabłek ugotować mus z cukrem (do smaku) i c. waniliowym
na blachę wyłożyć jedną część rozwałkowanego ciasta, wyłożyć ciepły mus jabłkowy, posypać cynamonem (jeśli ktoś lubi) i przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta
piec w temp. 180 stopni ok. 30 min
smacznego! :-)