Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne 3 - warstwowe ciasto z orzeźwiającym wnętrzem i słodką kremową śmietaną.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 742
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 742
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Biszkopt: Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Dodajemy cukier i nadal ubijamy. Dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Dodajemy wymieszane i przesiane przez sito mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Wylewamy do formy, posypanej tłuszczem i opruszonej bułką tartą. Pieczemy 30 minut w 180C. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Opruszamy cukrem i smażymy ok. 15 minut. Dodajemy galaretki w proszku i mieszamy. Gorące wykładamy na biszkopt. Studzimy. Bita śmietana: Kremówkę ubijamy ze śnieżkami i przekładamy na masę jabłkową. Polewa: Margarynę rozpuszamy z cukrem i kakaem. Lekko studzimy. Gdy się zetnie mieszamy mikserem. Białko ubijamy, dodajemy żółtko i letnią polewę. Delikatnie rozsmarowujemy na bitej śmietanie. Odstawiamy do przegryzienia smaków. Smacznego!