Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomalutku szykujemy się na Wielkanoc. Szukamy nowe przepisy...coś nowego. Tym razem nowy przepis, ale klasyk;) Baba drożowa...pyszna:)
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 671
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2616
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1257
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2333
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 671
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2616
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1257
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2333
Składniki
Do miski wsypujemy makę. Przygotowujemy rozczyn mieszając drożdże z ciepłym mlekiem i 50 g cukru. Odstawiamy na 20 minut. Jajko i żółtka ucieramy z reszta cukru.Dodajemy mąkę, skórkę z cytryny, olejek, laskę wanilii i rozczyn. Masło rozpuszczamy i studzimy. Wyrabiamy ciasto. Na koniec dodajemy tłuszcz. Wyrabiamy aż ciasto będzie odchodzić od reki. Wkładamy do formy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1. 5 godziny. Smarujemy białkiem . Nastawiamy piekarnik na 175 stopni i pieczemy około 30-40 minut/do suchego patyczka/.