Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny sposób na babeczkę muffinkę, postanowiłam zrobić taki prezent koleżance, która jest wielką fanką szpilek i ma ich sporą kolekcję.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1750
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1826
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1750
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1826
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy masło, jajka, cukry i miksujemy. Dolewamy mleko i miksujemy do połączenia składników. Jeśli ciasto jest za gęste dolewamy jeszcze mleka. Na koniec dojemy pół tabliczki czekolady startej na tarce i mieszamy. Formę na muffiny (12szt.) wykładamy papilotami. Uzupełniamy ciastem do 3/4 wysokości dołka. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 min. w 180C. Jednak cały czas należy kontrolować aby babeczki się nie przypaliły. Muffiny studzimy.
Resztę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W muffince robimy nacięcie na wafel łączący z obcasem, który zrobiłam z batonika. Dekorujemy czekoladą lukrowymi perełkami, żelkami, pisakiem lukrowym. Dodatki wedle uznania i upodobania. Chyba każdej kobiecie spodoba się taka babeczka. Jak na pierwszy raz wyszła chyba nie najgorzej.