Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny sposób na babeczkę muffinkę, postanowiłam zrobić taki prezent koleżance, która jest wielką fanką szpilek i ma ich sporą kolekcję.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy masło, jajka, cukry i miksujemy. Dolewamy mleko i miksujemy do połączenia składników. Jeśli ciasto jest za gęste dolewamy jeszcze mleka. Na koniec dojemy pół tabliczki czekolady startej na tarce i mieszamy. Formę na muffiny (12szt.) wykładamy papilotami. Uzupełniamy ciastem do 3/4 wysokości dołka. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 min. w 180C. Jednak cały czas należy kontrolować aby babeczki się nie przypaliły. Muffiny studzimy.
Resztę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W muffince robimy nacięcie na wafel łączący z obcasem, który zrobiłam z batonika. Dekorujemy czekoladą lukrowymi perełkami, żelkami, pisakiem lukrowym. Dodatki wedle uznania i upodobania. Chyba każdej kobiecie spodoba się taka babeczka. Jak na pierwszy raz wyszła chyba nie najgorzej.