Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pączki, ale przeraża Was ogrom pracy, jaki trzeba włożyć w ich przygotowanie? A może szukacie lżejszej alternatywy dla tradycyjnego karnawałowego deseru? Jeżeli tak, przepis na babeczki a'la pączki powinien Wam się spodobać. Muffiny wychodzą niesamowicie puszyste. W środku skrywają obłędne, malinowe nadzienie.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i cukrem pudrem.
Do osobnej miski wbij jajka, wlej mleko i olej słonecznikowy. Składniki wymieszaj.
Suche składniki dodawaj stopniowo do mokrych. Ciasto ucieraj w misce w jedną stronę przy użyciu rózgi kuchennej. Mieszaj do momentu rozbicia wszystkich grudek.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Do środka paplotek nałóż po łyżce ciasta, następnie rozłóż po łyżce malinowej konfitury. Nadzienie przykryj drugą łyżką ciasta.
Babeczki a'la pączki piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 25 minut (do zrumienienia).
Upieczone babeczki przestudź, przed podaniem oprósz cukrem pudrem.