Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki bananowe

Babeczki bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 756 Ocena: 5012

Dodano:

Odsłon: 3718

Nie wiecie co zrobić z dojrzałym bananem ? Podam wam świetny przepis na babeczki z wykorzystaniem banana. Właśnie dziś kupiłam mocno dojrzałe banany część zjedliśmy a z reszty zrobiłam przepyszne pulchne wilgotne babeczki może znajda się osoby które skorzystają z mego przepisu, bardzo szybko się je robi a jeszcze szybciej znikają. Naprawdę serdecznie polecam będziecie zachwyceni.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 1 szklanka cukru (szklanka - kubek arcoroc),
  • 3 jajka,
  • 15 g proszku do pieczenie - 2 łyżeczki,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 3/4 szklanki oleju,
  • kilka kropel aromatu rumowego,
  • 4 dojrzałe banany.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki bananowe

Przygotowanie

  1. Do miski wbić jajka i wsypać cukier kryształ. Dokładnie zmiksować na pulchną masę aby nie było czuć cukru.

  2. Gdy jajka są już zmiksowane banany zgnieść widelcem. Do zmiksowanych jajek dodać resztę składników i również zmiksować do połączenia się jajek z resztą składników.

  3. Jak już składniki są zmiksowane dodać rozgniecione banany i dokładnie wymieszać łyżką aby ciasto objęło wszystkie banany.

  4. Formę do babeczek wypełnić papierowymi foremkami. Wlewać po 1,5 -2 łyżek gotowego ciasta.

  5. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 minut i piec 20 - 25 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka.

  6. Babeczki wystudzić, wyjąć z papierowych foremek ( wyciągają się idealnie nie przyklejają się do foremek ). Po wyjęciu i ostudzeniu można posypać cukrem pudrem lub udekorować dowolnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń