Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do babeczek użyłam pełnoziarnistej mąki, orzechów laskowych i cukru trzcinowego, dzięki czemu mają ciemniejszą barwę. Poza tym pięknie pachną bananami i smakują tak dobrze, że muszę odpędzać dzieci, żeby wszystkich od razu nie zjadły....
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19379
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13103
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1751
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232216
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19379
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13103
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1751
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232216
Składniki
W jednej misce wymieszać mąkę, proszek, sodę, cynamon i orzechy.
W drugiej misce rozgnieść widelcem banany. Dodać do nich jajko, cukier, olej i twaróg i wszystko wymieszać trzepaczką rózgową. Wsypać sypkie składniki i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami (12sztuk).
Ciasto przełożyć do papilotek i wstawić do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Piec 20 minut. Smacznego :)