Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do babeczek użyłam pełnoziarnistej mąki, orzechów laskowych i cukru trzcinowego, dzięki czemu mają ciemniejszą barwę. Poza tym pięknie pachną bananami i smakują tak dobrze, że muszę odpędzać dzieci, żeby wszystkich od razu nie zjadły....
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 213
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 213
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Składniki
W jednej misce wymieszać mąkę, proszek, sodę, cynamon i orzechy.
W drugiej misce rozgnieść widelcem banany. Dodać do nich jajko, cukier, olej i twaróg i wszystko wymieszać trzepaczką rózgową. Wsypać sypkie składniki i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami (12sztuk).
Ciasto przełożyć do papilotek i wstawić do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Piec 20 minut. Smacznego :)