Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepiej podawać schłodzone....
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15525
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4657
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 336
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2816
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15525
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4657
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 336
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2816
Składniki
Żółtka ubić z cukrem i gorącą woda na jasną masę, gdy podwoi swoja objętość dodać cukier waniliowy i ubite białka, wymieszać razem drewnianą łopatką, powoli wsypywać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i skórką cytrynową, delikatnie wymieszać i ponakładać w papilotki na babeczki. Piec w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu chwilkę zostawić w piekarniku, następnie wyjąć i wystudzić. W tym czasie można zrobić krem: budyń ugotować na mleku z cukrem, wystudzić, Masło utrzeć na delikatną masę i dodawać po łyżce zimnego budyniu, barwnik i sok z cytryny i miksować do połączenia sie wszystkich składników, by masa była gładka. Następnie masę przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić nią babeczki. Super smakują schłodzone