Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki czekoladowe z marcepanem są tak dobre, że każdy sięgnie po drugie ciastko.
mikser, forma na babeczki, piekarnik
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28328
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28328
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
1. Masło utrzeć z cukrem i jajkami na krem. 2. W drugiej misce połączyć ze sobą mąki, kakao i proszek. 3. Wszystko ze sobą połączyć i zmiksować na jednolitą masę. 4. Łyżką nałożyć ciasto do wysmarowanej wcześniej masłem formy na babeczki. 5. Piec w 175°C na góra-dół przez 20 minut. 6. Przekroić babeczki na pół i poczekać aż trochę ostygną. 7. Wysmarować połówki babeczek dżemem. 8. Marcepan rozwałkować i powycinać kółka. Włożyć między babeczki. 9. Babeczki posypać cukrem pudrem. Smacznego! :) ps. Składniki wskazane na 9 sztuk.