Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy pierwszy raz natrafiłam na ten przepis, troszkę się zdziwiłam, ponieważ zamiast masła, margaryny, czy też oleju zawierają zwykły jogurt naturalny. Są pyszne, delikatne, sprężyste, a co najważniejsze łatwe i szybkie w wykonaniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15930
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15930
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Składniki
W miseczce mieszam ze sobą jajo i jogurt. Do osobnej miski wrzucam:mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy (jeśli mamy wanilię to dodajemy ją do jaja i jogurtu), płatki owsiane. Na koniec dodaję jajo z jogurtem i dokładnie ze sobą ucieram. Ciasto swoją konsystencją będzie przypominało ciasto drożdżowe.
Papilotki smaruje masłem i układam na blaszce. Do każdej natłuszczonej foremki wkładam mniej więcej ok. łyżeczki ciasta, a następnie ok 1/2 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki. Warstwę dżemu przykrywam ciastem. Piekę ok. 20 minut w temp. ok. 180 st. C.