Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy pierwszy raz natrafiłam na ten przepis, troszkę się zdziwiłam, ponieważ zamiast masła, margaryny, czy też oleju zawierają zwykły jogurt naturalny. Są pyszne, delikatne, sprężyste, a co najważniejsze łatwe i szybkie w wykonaniu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 203
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3997
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 369
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 948
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 203
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3997
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 369
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 948
Składniki
W miseczce mieszam ze sobą jajo i jogurt. Do osobnej miski wrzucam:mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy (jeśli mamy wanilię to dodajemy ją do jaja i jogurtu), płatki owsiane. Na koniec dodaję jajo z jogurtem i dokładnie ze sobą ucieram. Ciasto swoją konsystencją będzie przypominało ciasto drożdżowe.
Papilotki smaruje masłem i układam na blaszce. Do każdej natłuszczonej foremki wkładam mniej więcej ok. łyżeczki ciasta, a następnie ok 1/2 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki. Warstwę dżemu przykrywam ciastem. Piekę ok. 20 minut w temp. ok. 180 st. C.